TURYİD, Perakende Şurası'nda Yeme-İçme Sektörünün Gündemini Paylaştı
GASTRO TURKEY
Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) tarafından Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda 20-21 Ekim 2026 tarihlerinde Sapanca'da düzenlenen Perakende Şurası, kamu kurumları ile özel sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Şurada mevzuat, istihdam, yatırım ve sürdürülebilir büyüme başlıklarında sektörel değerlendirmeler yapıldı.Yeme-içme sektörünü temsilen toplantılara katılan Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TURYİD), üyelerinden gelen geri bildirimler ve saha deneyimleri doğrultusunda sektörün öncelikli konularını çalışma gruplarında gündeme taşıdı.
TURYİD tarafından paylaşılan başlıklar arasında dijital bahşiş uygulamaları, kısmi ve esnek çalışma modelleri, istihdam süreçleri, dijital menü ve fiyat uygulamalarına yönelik denetimler, gıda güvenliği, vergi uygulamaları ve depozito sistemi yer aldı. Dernek ayrıca restoran hizmetlerinin döviz kazandırıcı faaliyetler kapsamında değerlendirilmesi ve gastronomi sektörünün stratejik bir hizmet alanı olarak ele alınmasına ilişkin görüşlerini de paylaştı.
Şurada, sektörlerin karşılaştığı güncel sorunlar ve çözüm önerileri altı ayrı çalışma grubunda değerlendirilirken, kamu kurumları ile sektör temsilcileri arasında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantılarda, perakende ve hizmet sektörlerinin sürdürülebilir gelişimine yönelik politika ve uygulamalar da ele alındı.TURYİD heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, Başkan Yardımcıları Nuri Develi ve Onur Tahincioğlu'nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, hukuk müşavirleri ve dernek temsilcileri yer aldı.
Uyarı! Bu sitede yer alan tüm içerikler, "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp kullanılamaz. Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi taktirde ADA Hukuk Burosu yetkilidir.