Ardağan'da dünyaya gelen Arif Aktürk dünya mutfağını en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyor
CHEF ARİF AKTÜRK KİMDİR ?
Arif Aktürk, 1973 yılında Ardahan’da doğmuştur. 1988 yılında Kadıköy Zümrüt Otel’de mesleğe başladı . Gastronomi sektöründe 34. yılını dolduran TÜRKİYE MİLLİ ŞEFİ Arif Aktürk, 16 ülkede kendi kültürümüzü ve gastronomiyi, CASUAL DINING TÜRK ve DÜNYA mutfağını en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyor.
CHEF ARİF AKTÜRK,DÜNYA AŞÇILAR FEDERASYONU WACS jüri üyesidir. Türkiye’de WORLD MASTER CHEF Unvanını alan üçüncü kişidir.
GUINESS Rekorlar Kitabı’na giren 90 aşçıdan biridir. Aktürk, 2010 yılında Tüm Aşçılar ve Şefler Federasyonu - TAFED ile 90 takım arkadaşıyla beraber 1515 meze yaparak GUINESS Rekorlar Kitabı’na girdi.
Üstatlarımızdan AYDIN YILMAZ VE TUĞRUL ŞAVKAV’dan ilham alarak Anadolu Türk Mutfağı'nı dünyaya tanıtmak için 22 yıldır 7 bölgenin Halk Mutfak Kültürleri üzerinde araştırmalar yapmıştır.
Yerel tatlara kattığı yeni yorumlarla, MB Patisserie’nin mutfağına kendi imzasını atmıştır. Yenilikçi tarzını kullanarak oluşturduğu menülerde modern ve klasik tatları bir araya getiren Arif Aktürk, MB Patisserie’nin köklü ve lezzetli mutfağını daha da zenginleştirmektedir.
"Türkmenistan, Türkiye ve dünya mutfaklarından seçkin yemekleri birleştirerek bir menü oluşturmaya çalışıyoruz. Aktürk'ün hedefinde MB Restaurant'ı Türkiye ve Amerika'nın ardından Ortadoğu pazarlarına taşımak da var.
Bilgiye erişimde kendini bir ıstakoz gibi tanımladığını en samimi ifadeleriyle dile getiren şef, "Nasıl ki bir ıstakoz riski göze alır, ufacık bir dalgaya yenik düşebileceğini bildiği halde kabuk atar; ben de aynı şekilde yeri geldiğinde ufacık bir dalgayla kırılabileceğimi bile bile güçlenmek pahasına asla vazgeçmiyorum. diyor. Her yemeği her restoran menüsüne koymadığını, yemeklerini lokasyona ve insanların damak tatlarına göre revize ettiğini söyleyen Arif Şef, bir de genç adaylara tavsiyede bulunarak gerçek bilginin basılı kitaplarda ve mutfak üstadlarında olduğunu dile getiriyor. Gençlere özellikle sürekli okumayı, geçmişteki reçetelere sahip çıkmayı ve önce kendi kültürünü öğrenmeyi şiddetle tavsiye ediyor. Nitekim de ona göre, iyi verimlilik elde etmek için doğru tarlaya ekmek şart!..
Uyarı! Bu sitede yer alan tüm içerikler, "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp kullanılamaz. Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi taktirde ADA Hukuk Burosu yetkilidir.